WE'RE AN INDEPENDENT
PRODUCTION WAREHOUSE

 

MISSIE MOSANGOZes Vlaamse jongeren, op de drempel van een toekomst als hulpverlener, trekken twee weken naar een ziekenhuis in het hart van Congo. De jonge idealisten worden er geconfronteerd met de Afrikaanse realiteit.
 
MISSIE MOSANGO
 
Official International Emmy Award 2014 - nominee (non-scripted entertainment)
 
Zes jonge, Vlaamse hulpverleners vertrekken naar Afrika voor de missie van hun leven. Twee weken lang gaan ze aan het werk in een ziekenhuis midden in de brousse. Ze botsen er op de beperkingen van de lokale gezondheidzorg, maar vooral ook op hun eigen grenzen.
Het zeskoppige team bestaat uit jongeren die allemaal gekozen hebben voor een toekomst in de medische sector. Sommigen zijn net begonnen aan het job als verpleger, vroedvrouw of kinesist, anderen zijn nog volop aan het studeren om hun diploma als arts te behalen. Maar allemaal worden ze gedreven door de wil om andere mensen te helpen.
In het ziekenhuis van Mosango, in het binnenland van Congo, gaan ze aan de slag samen met het lokale personeel: een kleine groep dokters en verplegers die met beperkte middelen instaan voor de gezondheid van meer dan 100 000 mensen. De omstandigheden zijn keihard, maar de verhalen zijn vaak hoopvol en de omgeving is verbluffend mooi.
 
Op 13 oktober 2014 kregen we bovendien van het comité van de Internationale Emmy's te horen dat Missie Mosango één van de vier genomineerden is in de non-scripted entertainment categorie. Op 24 november weten we als we het gouden beeldje mee naar huis mogen nemen.
 
Geronimo
Indiëstraat 12b | B-2000 Antwerp
News
 
FOLLOW GERONIMO!
Check out our Geronimo social channels for the latest news! 🐓 #geronimo